Januarska melanhonija in nasvet za teden od 7.1. 2019 do 13.1.2019

Everyday Witch Tarot,© 2017, Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. Author Deborah Blake, Images Elisabeth Alba. All rights reserved, used by permission.

Karte tega tedna kažejo na to, da se nas počasi loteva januarska melanhonija. Novoletna praznovanja so za nami, nekatere novoletne zaobljube so se že izkazale za prenaporne, velike želje in načrti so se razkadili v luči vsakdanjega življenja. Vse je po starem in po praznična utrujenost nas počasi prekriva kot megla v zimskem jutru.

Kaj je naša lekcija v tem tednu?

Nič ni narobe, če se kdaj pa kdaj počutimo brez volje. Pa kaj, če se nam ne da v družbo? Če se nam zdi, da v našem malem kraljestvu ni vse tako rožnato, kot je zgledalo še pred dnevi? Če ni navdiha za delo? Če imamo končno čas, da bi postorili stvari, pa ne gre in ne gre?

Naša lekcija je, da se imamo radi tudi, ko nismo v najboljši koži in ko nimamo energije in volje. Hej, samo ljudje smo. Če imamo možnost, si brez slabe vesti vzemimo čas zase, berimo knjigo, uživajmo v samoti in ne komunicirajmo z zunanjim svetom, če nam ni do tega in če to ni nujno.

Kako naj bomo bolj v sozvočju sami s sabo?

Poslušajmo sebe in svoje telo. Če se nam da iti v družbo, pojdimo. Če bi raje ostali doma, ostanimo doma. Dajmo si pravico, da počivamo ali pa smo brez vzroka otožni. Jutri je nov dan in po dobrem počitku se bo tudi energija vrnila.

Nasvet za ta teden.

Ne delajte prevelikih načrtov, ampak se prilagajajte trenutnim situacijam. Kadar boste pred odločitvijo, poslušajte sebe in svoje občutke in se odločite tako, kot vam pravi intuicija in ne tako, kot vam morda narekujejo drugi.

V življenju je normalno, da vsake toliko časa naletimo na ovire in težave. Večino časa vsakodnevne dileme uspešno premagujemo in jih sproti rešujemo. Če pa se vam bo zdelo, da sami ne zmorete več in potrebujete nasvet, je tu za vas vedno Tarot. Naredite si teden lep.

Lidija