Kako preprečiti sive lase?

Ta blog bo govoril o tem, kako preprečiti, da vam posivijo lasje. Malo za hec in malo za res.

Zgodba je naslednja. Pred več kot 10 leti, ko sem opazila prvih pet sivih las, sem si odrezala šop las. Predvsem zato, da bi imela spomin na to, kakšna je moja naravna barva las. Vrečko z odrezanim šopom las sem spravila v predal in pozabila nanjo.

Nato sem čakala, da mi posivijo lasje. Eno leto, dve, tri, pet, deset. Od tega dogodka je sedaj že več kot deset let. Še vedno imam prvotnih pet sivih las. Ostali lasje niso posiveli, pač pa so lepe, kostanjevo rjave barve.

Ne vem, kako stvar deluje in kaj je vzrok, da se sivenje ni nadaljevalo. Morda je vzrok kje drugje. Morda pa ostali lasje ne morejo posiveti zato, ker je šop las v predalu v bistvu povezan z mano, hkrati pa tudi ne?

Vem, da vse tole zveni kar precej nenavadno, toda če še nimate sivih las, zakaj ne bi poskusili tudi vi? Kaj pa lahko izgubite? Morda pa bo stvar delovala, tako kot je pri meni.

Postopek je naslednji: Ko opazite prvih nekaj sivih las, si zadaj na temenu ali nekje, kjer bo to čim bolj neopazno, odrežite šop las. Debel naj bo približno toliko, kolikor je debelina mezinčka. Šop las zavežite skupaj z vrvico. Položite ga v plastično vrečko in vanjo dodajte listek, na katerega napišete vaše ime, priimek in datum. Vrečko zaprite in spravite nekam v predal, nanjo lahko tudi pozabite. Vem, da vse zveni preveč enostavno, da bi bilo verjetno, toda včasih so rešitve precej enostavne. Zakaj pa ne bi poskusili malo čarati, če nikomur ne škodi, ali ne?

Zelo pomembno je tudi tole: Nikoli si sivih las ne pulite, pač pa si jih odrežite tik ob lasišču. Če bi si jih izpulili, bi bilo, kot da bi na umivalniku povlekli čep za odtok in kar naenkrat bi sivi lasje pognali kot koprive spomladi.

Tako. Za danes bo tole vse. Tisti, ki ste že sivi – tale blog vam ne bo nič koristi. Prepričana pa sem, da se vam sivi lasje prav lepo podajo in izražajo vašo modrost in izkušnje.

Ostali pa : Kaj pa, če je vse res?

Vesel pozdrav vsem,

Lidija