Kdaj ne potrebuješ Tarota in kdaj je dobro vprašati karte za nasvet

Če znaš poslušati sebe in svojo intuicijo, točno veš, katere stvari so dobre zate in čemu se je bolje izogniti.

Prvi primer: Nekdo pristopi k tebi in ti ponuja poslovno priložnost življenja. Neverjetna ponudba, ki je tako dobra, da jo težko zavrneš. O tem si večkrat sanjal. Toda čutiš, da nekaj ni v redu. Vsakič, ko pomisliš na to, da bi investiral v poslovno priložnost, čutiš v trebuhu čudno tesnobo. Hromeč občutek te opozarja, da nekaj ni v redu. Odločiš se, da boš še malo počakal in pridobil več informacij o vsej zadevi. Kasneje izveš, da si ravnal prav in da je oseba prevarant.

Drugi primer: V dolgotrajnem odnosu se pojavijo težave. Partner se krega za vsako malenkost. Postaja nesramen, žali in obtožuje. Stanje se stopnjuje. Partner postane grob in nasilen. Občutek ogroženosti narašča. Nekaj časa še vztrajaš, ker si vedno verjela, da je on pravi. Zagovarjaš njegovo obnašanje, ker v resnici ni slab človek. Samo težave ima. Končno zmaga zdrava pamet. Dovolj imaš tesnobe, prepirov, poniževanj. Poiščeš pomoč okolice. Odideš. Ranjena si, na robu svojih moči, z zlomljenim srcem in obtolčenim egom. Toda svobodna si in končno lahko začneš znova.

Tretji primer: Na prireditvi spoznaš osebo, ki jo vsi obožujejo. Prijazna je, vljudna, nasmejana in sproščena. Toda tebi občutek govori, da nekaj ni v redu. Ne veš, kaj te moti in tega ne znaš razložiti. Toda občutek ostaja . Instinktivno se držiš bolj ob strani in nimaš pretirane želje, da bi se povezal s to osebo. Po vsej verjetnosti imaš prav. Z osebo se energetsko ne ujemata in tega se po vsej verjetnosti ne da spremeniti. Ljudje smo si različni in zakaj bi se silili biti z nekom, ki z nami ni kompatibilen?

Kadar poslušaš sebe, svoj občutek, notranji glas, intuicijo, takrat v večini primerov sam uspešno rešiš vsakdanje težave. Ne potrebuješ nasveta zunanjih svetovalcev, Tarota, horoskopa, staršev ali prijateljev. Car si. Bravo. Veš, da je življenje v tvojih rokah in poskrbiš za to, da ti je v redu.

Kdaj pa ti Tarot karte lahko pomagajo?

Ko ne znaš sam rešiti težav. Ko ne veš, kaj bi naredil. Ko ostajaš v situaciji, ki zate ni optimalna. Ko stojiš pred pomembno odločitvijo, pa te je strah narediti spremembe, ker se bojiš, da bo potem še slabše. Ko spoznaš novo osebo, pa ne veš, če je prava zate. Ko v odnosu škriplje, pa ne veš, kaj je vzrok. Ko ne veš, kaj bi bilo zate bolje. Ko čutiš, da bi moral nekaj spremeniti, pa ne znaš. Takrat in še v mnogih primerih ti Tarot lahko ponudi nasvet in rešitev.

Ne vem, kako Tarot karte v resnici delujejo. Pravzaprav so le kos pobarvanega kartona. Morda se povežejo z energijo in modrostjo, ki je prisotna nekje v vesolju. Prav tako ne vem, kako deluje bioenergija, reiki zdravljenje ali molitev. Vem samo, da vse te stvari delujejo in da Tarot karte že več sto let pomagajo tistim, ki jih vprašajo za nasvet.

Ne vem, kako karte vedo, kaj je dobro zate. Iz lastnih izkušenj pa lahko potrdim, da se karte skoraj nikoli ne zmotijo in da vedno ponudijo nasvet, ki je v najvišje dobro osebe, ki se obrne na njih. Velikokrat ponudijo drugačne rešitve in možnosti, kot bi jih jaz.

Včasih ljudje dneve in noči premlevamo eno in isto težavo, čeprav je morda rešitev čisto preprosta.

Če potrebuješ pomoč, sem tu zate.

Objem in vse dobro. Lidija