Kdo sploh hodi k vedeževalkam?

Ljudje se ločijo v dve skupini. V prvi so tisti, ki ne verjamejo v energijo, usodo, vedeževanje in podobne neumnosti. Ti ljudje seveda nikoli ne pridejo k vedeževalki po nasvet.

V drugi skupini so tisti, ki na pol verjamejo v energije in vedeževanje, pa jih je strah, da bodo pri vedeževalki izvedeli kaj slabega. Tudi ti ljudje praviloma ne pridejo po nasvet. Kdo pa si želi izvedeti, da se bližajo težave? Potem bi se morali ubadati še s tem, da jih rešujejo.

Kdo pa potem pride k vedeževalkam? Tretja skupina. To so ljudje, ki so že v težavah. Ki imajo skrbi, zaradi katerih ne morejo spati. Ki so v stiski in se bojijo, da bodo sprejeli napačno odločitev. Ljudje, ki ne morejo več tako naprej kot do sedaj, pa so na smrt prestrašeni, da bi s spremembo še poslabšali svoj že tako težek položaj. Ti ljudje pridejo zato, ker nimajo česa izgubiti. Želijo, da se jim življenje spremeni. Potrebujejo nasvet, spodbudo, oporo in nekoga, ki jim pokaže, da se je možno rešiti iz težke situacije.

Malo je tistih, ki pridejo kar tako, ker jih zanima kaj bo ali ker se zavedajo, da bi lažje rešili bližajočo se težavo, če bi bili pravočasno opozorjeni nanjo.

Nočem, da me mečejo v isti koš z vedeževalkami, ki pogledajo v prihodnost, prerokujejo ljudem kaj jih čaka in jih pustijo same z grozno prerokbo. Take vedeževalke so lahko tudi nevarne, saj človek, ki v nekaj verjame, podzavestno lahko deluje v tej smeri in prerokba se zato lahko uresniči.

Naše misli so izredno pomembne in imajo velik vpliv na naše psihično in fizično zdravje. Zato moramo paziti, h komu gremo po nasvet.

Tarot karte uporabljam za svetovanje in ne za prerokbe.  Karte ljudem pokažejo novo možnost, ki je sami ne vidijo. Nakažejo jim prvi korak v novi smeri. Ponudijo jim rešitev iz težav.

Pogosto res ne moremo vplivati na stvari, ki se nam dogajajo, v vsakem trenutku pa lahko izberemo, kakšen pogled imamo na to, kar se nam dogaja. Včasih so preizkušnje priložnost za osebno rast ali pa so spodbuda, da končno spremenimo stvari, ki nam ne ustrezajo več.

Iz lastne izkušnje vem, da sem se v življenju največ naučila, ko mi je bilo najhuje. Takrat sem zbrala pogum in moč in bistveno spremenila svoje življenje. Enako je tudi z vsemi drugimi ljudmi, ki so preživeli težke preizkušnje.

Za spremembo je potreben pogum. Kar pogumno. Vedno se najde rešitev.

Objem, Lidija