Napoved za Slovenijo v letu 2019

Napoved za Slovenijo v letu 2019

V letu 2018 je vsak sektor želel izboljšal svoj položaj. Čeprav se je zdelo, da se vsi (gospodarstvo, sindikati, socialno ogroženi, javni uslužbenci) veliko pritožujejo, pa je na koncu leta vsem bolje, kot jim je bilo na začetku leta 2018. Čeprav bo treba še veliko postoriti, se stvari odvijajo v pravi smeri.

NAJVEČJI IZZIV v letu 2018 je bil izbrati prioritetne naloge, ki jih je bilo treba reševati. Bilo je veliko nujnih zadev, ki jih je bilo treba urediti. Kazalo je, da bo začelo pokati na vseh področjih, od sodstva, gospodarstva, beguncev, EU,…. Stanje na začetku leta 2018 ni bilo rožnato.

NAJVEČJI BLAGOSLOV v letu 2018 je bil, da smo rešili najbolj nujne zadeve in si postavili cilje, ki prinašajo dobre rezultate za večino ljudi. Ob tem so bili neprijetno presenečeni nekateri posamezniki, ki so se želeli okoristiti z javnim dobrim.

LEKCIJA leta 2018 je bila, da smo lahko uspešni, če si postavimo prioritete in meje, se tega držimo in vztrajno delamo na tem, da dosežemo cilje. Zdi pa se, da je treba biti ves čas na preži pred zasebnimi interesi, ki se pri vsaki zadevi želijo okoristiti na račun države.

LETO 2019 bo na splošno zelo naklonjeno vsem, ki želijo opustiti in spremeniti stvari, ki ne prinašajo željenih rezultatov in začnejo znova. Vsi, ki bodo imeli pogum, da stopijo na novo pot, bodo imeli novo priložnost.

OSREDOTOČITI se moramo predvsem na to, da pazimo, po kom se zgledujemo in koga prosimo za pomoč. Naj bodo naši svetovalci preverjeni in z dolgoročno vizijo.

ENERGIJE leta 2019 bodo prijetne in povezovalne. Veliko ljudi se bo namesto z materialnimi zadevami začelo ukvarjati s tem, da skrbijo zase in za svoj duhovni razvoj. Hkrati bo zelo izražena skrb za druge, ljudje bodo našli zadovoljstvo v tem, da pomagajo drugim ljudem, pa tudi živalim in naravi.

LEKCIJA leta 2019 bo, da je denarja dovolj, če ga znamo pravilno razporediti. Treba bo pogledati kdo v resnici potrebuje finančno podporo, kam bi lahko vložili sredstva za razvoj, katera področja bi bilo pametno podpreti in tudi kje denar odteka v prazno in bi ga bilo treba odvzeti.

NAJVEČJI IZZIV leta 2019 bo slediti svojim ciljem, čeprav včasih to pomeni, da moramo premagati sami sebe in iti iz cone udobja v neznano, da bi nam bilo v prihodnosti bolje.

KAKO BO ČEZ 1 LETO (decembra 2019)? Zelo dobro, predvsem pa bolje kot nam je sedaj, saj bodo skrbno izbrane investicije obrodile sadove. Pametno vložene finance bodo omogočile razvoj na vseh področjih. Še naprej se bo obetala gospodarska rast. Poskrbljeno bo za finančno najšibkejše.

NASVET za leto 2019 je, da morajo vsi, ki upravljajo finance, z njimi preudarno delati in vložiti sredstva tja, kjer je to najbolj potrebno. Prav tako je treba pridobiti več sredstev iz EU.

KAKO BO Z BEGUNCI? Ne bo nobenega begunskega vala, ki naj bi nas preplavil. Zelo malo beguncev bo doseglo Slovenijo. Za vse, ki bodo prišli, pa bomo poskrbeli in jim nudili pomoč.

KAKO BO Z DELOVANJEM VLADE? To, kar se je dogajalo v preteklih letih, ko so stranke ovirale delo vlade samo zato, da so nagajale ena drugi, se bo končalo. Končno se bo gledalo na skupno dobro in na razvoj v dobro vseh nas. Vlada bo konstuktivno delovala v dobrobit države, strankarski interesi bodo potisnjeni v ozadje.

KAKO BO Z GOSPODARSTVOM? Gospodarstvo bo še naprej delalo na razvoju enako kot v letu 2018, imeli pa bodo večjo pomoč vlade kot doslej. Izboljšali bodo svoj položaj in blaginjo, kljub temu še vedno ne bodo zadovoljni.

MOŽNOST ZA RAZVOJ bodo imeli kmetijstvo, butični turizem in malo gospodarstvo (obrtniki, samostojni podjetniki). Vsi z jasnim ciljem se bodo lahko zelo razvili in uspeli.

SODNI SISTEM je do sedaj omogočil, da so se izmuznili vsi lopovi, ki so oškodovali državo in pokradli enormne vsote denarja. V letu 2019 bo sodstvo začelo razmišljati o spremembi zakonov, ki bi omogočili, da bi se goljufom in sodnim zadevam prišlo do konca in bi krivci odgovarjali za svoja dejanja. Na koncu leta 2019 se bodo zatresle hlače tistim, ki še delujejo v škodo države.

Leto 2019 bo dobro in uspešno. Nobenih resnih pretresov ne bo. Leta 2019 še ne bo recesije, kljub temu, da jo nekateri napovedujejo. Vse, kar se je leta 2018 nastavilo, se bo v letu 2019 razvilo in vzcvetelo. Vsem ravnem prebivalstva bo finančno bolje, tudi služb bo čedalje več za vse, ki želijo delati.

Srečno in zdravo 2019 vam želim!

Lidija