Nasvet tedna od 2. 9. do 8. 9. 2019

Everyday Witch Tarot,© 2017, Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. Author Deborah Blake, Images Elisabeth Alba. All rights reserved, used by permission. Doreen Virtue Magical Mermaids and Dolphins oracle cards, © 2003 by Doreen Virtue

Zadnji avgustovski dan praznujemo svetovni dan miru in strpnosti. V tem duhu sem vprašala Tarot, kaj lahko sami naredimo za mir. Mir v našem srcu, v naši družini, v bližnji in daljni okolici.

Kako in s čim lahko pripomoremo k temu, da bo na Zemlji več miru in strpnosti?

Tarot karta Smrti govori o tem, da stari vzorci obnašanja kmalu ne bodo več zadostovali. Mir, ki ga iščemo zunaj, lahko najdemo najprej in samo v sebi. Dihanje, meditacija, tek, pogovor, hvaležnost, skrb za druge, obzirnost, pomoč drugim, so dober recept za dobro počutje. Dobro dejanje, nasmeh, pohvala, so dejanja miru. Pustiti drugemu, da je to, kar je in da dela po svoje, dokler s tem ne posega v naš osebni prostor, so dejanja strpnosti. Sprejeti, da smo vsi različni, a vendar tako zelo enaki v svojih potrebah po ljubezni, pripadnosti, zabavi in moči, je dejanje ljubezni.

Tarot karta Desetih mečev govori o tem, da so besede močno orožje, ki včasih lahko ubija. Z besedami moramo ravnati previdno, ker ne vidimo nevidnih ran, ki jih povzročimo z njimi. Ljudje ne vidijo naših misli in našega dobrega srca. Vse, kar vidijo, so dejanja. Vse, kar slišijo, so besede. Zato previdno s tem, kar nam pride iz ust.
Karta desetih mečev po drugi strani svetuje, naj se odmaknemo od ljudi, ki nam s svojim govorjenjem povzročajo bolečino. Če smo jim poskušali postaviti meje, pa še vedno nadaljujejo s svojim rušilnim obnašanjem, je bolje, da se odmaknemo od njih in ohranimo svoj mir.

Tarot karta Zvezda govori o tem, da nikoli ne smemo izgubiti upanja. Na koncu je vedno vse dobro. Če še ni dobro, pomeni, da to še ni konec. Upamo in sanjarimo lahko, kolikor nam srce in domišljija to dopuščata. Kdor ima sanje, nikomur ne škodi, v sebi pa ohranja veselje do življenja.
Tudi mi smo lahko zvezda in luč komu, ki zaradi težav ne vidi poti. Komu lahko ta teden olajšamo življenje? Koga lahko pomirimo? Za koga smo lahko žarek v temi?

Svet se spreminja in mi se spreminjamo z njim. O tem govorijo karte tega tedna. Včasih ne vemo, kako veliko pomenimo in kako se dotaknemo ljudi, ki jih srečamo. Bodite zvezde še naprej. 🙂 Objem, Lidija

 

Če želite, se lahko prijavite na tedenske nasvete Tarot kart in jih prejemate naravnost v svoj elektronski predal!

 

S klikom na zgornji gumb dovoljujem, da mi Infiniti Tarot na elektronski naslov pošilja tedenske nasvete Tarot kart.
Kadarkoli se boste lahko odjavili s klikom na gumb ODJAVI, ki bo na dnu vsakega sporočila.

Storitev prijave nudi Mailchimp. Več o njihovi politiki zasebnosti si lahko preberete tukaj.