Nasvet za teden od 11. 2. do 17.2. 2019

Viceversa Tarot© Lo Scarabeo, 2017, Via Cigna 110, 10155 Torino, Italy. All rights reserved, used by permission.

Česa potrebujemo več? Karta Stolpa prikazuje prizor, ko v podirajoč-se stolp udari strela. Ob stolp se je reztreščil voz, sfingi, ki sta ga vlekli, pa spokojno ležita v morju, ki ponazarja čustva. Kljub temu, da bi bil prizor lahko tragičen, je prej tragokomičen. Ta teden se nam zna zgoditi nekaj, kar nam bo temeljito spremenilo življenje. Spoznali bomo, da smo nekaj gradili na trhlih temeljih in da smo v čustvenem, ekonomskem ali duhovnem smislu svoj čas in energijo posvetili stvarem, ki so se izkazale za zgrešene. Toda namesto, da bi nas to pretreslo, bomo olajšani, saj smo že dlje časa čutili, da nekaj ni v redu in da je le še vprašanje časa, kdaj se bo naš votel stolp zrušil. Česa potrebujemo ta teden več? Tega, da si odkrito priznamo, da smo ves čas slutili, da je nekaj narobe ter da smo na skrivaj veseli, da se je stvar končala, da lahko gremo naprej in začnemo znova.

Česa potrebujemo manj? Karta Cesarice ponazarja mlado dekle, ki še ponoči premišljuje, kako bi pomagala in služila ljubljenim osebam, naravi in živalim. Predana je svojemu poslanstvu in temu, da skrbi za druge in da se brezpogojno razdaja. Ker pa je ta načeloma lepa karta padla pod vprašanje: Česa potrebujemo manj, nas ta karta obvešča, da je včasih pretirana skrb in pozornost za druge lahko tudi nadležna. Prav tako se naša predvidevanja o tem, kaj kdo potrebuje, morda ne ujemajo s tem, kar si nekdo drug zares želi. Namesto, da v svoji glavi načrtujemo stvari, ki jih bomo naredili za druge in smo potem razočarani ali celo jezni, ker drugi naših dejanj ne cenijo, jih raje vprašajmo kaj želijo. Seveda moramo njihov odgovor tudi upoštevati. Včasih ljudje ne želijo drugega kot malo miru od vseh in od vsega.

Za Valentinov nasvet je padla karta Kraljice kovancev. Na njej kraljica sedi na svojem tronu, obdana je z živalmi in mirno gleda v daljavo, kjer se v mestu dogaja vsakdanji vrvež. Tedenski nasvet je, da si moramo v vsakdanji naglici življenja vzeti nekaj časa tudi samo zase. Skrb zase in ljubezen do sebe ni egoizem. Iz praznega vodnjaka ne pride nič. Iz praznega človeka tudi ne kaj dosti. Če si vzamemo čas zase, obnovimo svojo energijo, se čustveno napolnimo s stvarmi, ki nas veselijo, lahko spet dajemo drugim. Nasvet tega tedna je:  Če bomo imeli radi sami sebe, bomo lahko imeli radi tudi druge in drugi nas.

Želim vam čim manj stresa in veliko ljubezni do sebe in drugih.  Vsem vam pošiljam Valentinov objem. Lidija