Nasvet za teden od 18. 2. do 24.2. 2019

Everyday Witch Tarot,© 2017, Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. Author Deborah Blake, Images Elisabeth Alba. All rights reserved, used by permission.

Česa potrebujemo več? Tarot karta desetih kovancev prikazuje idilični prizor na trati pred hišo. Cela družina se je zbrala in skupaj s hišnimi ljubljenčki uživajo v medsebojnem druženju. Kovanci in vinska trta na sliki sporočajo, da tudi finančno nimajo skrbi. Karta nam svetuje, naj več časa posvetimo družini ali drugim ljudem, s katerimi nam je prijetno biti skupaj. Vsak trenutek smo lahko hvaležni za to, kar imamo. Za druženje, odnose, smeh, objem, nepričakovano pomoč. Hvaležni smo lahko za trenutek, ko se nam nikamor ne mudi, ko smo tu en za drugega, če smo zdravi in lahko hodimo, če imamo službo, posteljo in streho nad glavo. Hvaležnost za stvari, ki jih že imamo, nam lahko v trenutku popravi razpoloženje. Za srečo ne potrebujemo veliko, če znamo uživati v trenutku in v drobnih stvareh.

Česa potrebujemo manj? Na karti dveh mečev je prizor osebe, ki z zavezanimi očmi poskuša zadeti tarčo na steni, krokar pa ji daje navodila. Velikokrat tudi sami delujemo na podoben način. Pred pomembno odločitvijo se posvetujemo z vsemi okrog nas in nepremišljeno delujemo po njihovih nasvetih, namesto, da bi se ustavili in poslušali sebe in svoje občutke. Telo nam govori, katera pot je prava za nas. Nas ob misli na naslednje dejanje stiska v trebuhu, ali pa se počutimo lahki in osvobojeni? Intuicija je dober kompas in če bi jo upoštevali, bi večkrat ravnali tako, kot je dobro za nas. Ta teden torej manj potrebujemo poslušati nasvete drugih. Koristni so le, če nam potrdijo to, kar že sami slutimo, ne pa, če nas odvrnejo od naše poti.

Nasvet tedna: Karta dveh kovancev prikazuje osebo, ki uspešno lovi ravnotežje na deski, v rokah drži dva kovanca, med njima pa je znak za neskončnost. Karta ponazarja vsakdanje obveznosti v zvezi s službo, denarjem, stanovanjem, zdravjem in drugimi osnovnimi stvarmi, ki so nujne za življenje in ki jih dnevno rešujemo tako, kot to najbolje zmoremo in znamo.
Obrnjena karta dveh kovancev nam pove, da se lahko zgodi, da nam bodo stvari ušle iz rok, če ne bomo dovolj organizirani. Treba bo postaviti prioritete in se osredotočili na najbolj nujne zadeve. Katere stvari lahko prestavimo ali celo opustimo? Kaj lahko vnaprej načrtujemo in naredimo, ko imamo čas? Vse je odviso od tega, kako se znamo organizirati. Stres je najhujši, ko se nam nagrmadi toliko stvari, da imamo občutek, da ne zmoremo več vsega. Eno stvar delajmo naenkrat, pa bomo, tako kot vedno, vse uspešno rešili.

Čim manj stresen teden vam želim in veliko toplih odnosov. Lidija