Nasvet za teden od 18.3. do 24.3. 2019

Witches Tarot by Ellen Dungan, illustrated by Mark Evan© 2012 Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. All rights reserved, used by permission.

Česa potrebujemo več?
Karta petih čaš prikazuje žalostno morsko deklico, ki sedi na obali. Potopljena je v svoje misli, ob njej so tri prevrnjene čaše. Naslednji teden se nam zna zgoditi, da bomo čustveno prizadeti. Morda se bomo s kom sprli, morda se bomo počutili zapostavljene, ne slišane ali pa osamljene.

Karta nam svetuje, da v takih trenutkih potrebujemo več zavedanja, da bo tudi ta situacija minila in da se nam bodo stvari spet obrnile na bolje. Življenje nam kar naprej prinaša izzive in nas preizkuša. Ko smo na dnu in nas obvladujejo čustva, se nam zdi, da nikoli več ne bo posijalo sonce. Predajamo se črnim mislim in nimamo moči ali volje, da bi kaj ukrenili.

Ne smemo obupati. Pustimo si nekaj časa in predelajmo žalost, nato pa poglejmo, kaj lahko naredimo, da se bomo bolje počutili. Včasih je dovolj, da povemo kako se počutimo in se pogovorimo. Včasih se stvari same uredijo. Če se le da, se izogibajmo ljudi, ki v nas povzročajo negativne občutke. Pomembno je le, da vemo, da bo žalost minila in da bo čez čas spet vse v redu.

Česa potrebujemo manj? Karta šestih palic prikazuje viteza, ki se zmagoslavno vrne domov, vsi pa mu ploskajo in ga častijo. Ta teden se zavestno izogibajmo potrebi po tem, da nas drugi hvalijo, odobravajo ali nam kako drugače sporočajo, da smo v redu in da smo vredni. Potreba po pripadnosti je zelo močna, zato večina od nas dela, kar lahko, da bi bila ljubljena in sprejeta. Je dobro kosilo manj vredno, če ga nihče ne pohvali? Je nova obleka manj lepa, če je nihče ne opazi? Je šla energija, ki smo jo vložili v dobro opravljeno delo v nič, ker nas nihče ne treplja po ramenih in nas ne hvali? Zakaj potrebujemo odobritve drugih? Komu smo dali moč, da bi sodil o nas in določal našo vrednost?

Ta teden je čas, da se zavemo svoje lastne vrednosti. Pohvalimo sami sebe. V redu smo taki kot smo in ne potrebujemo drugih, da nam to potrdijo.

Nasvet tedna: Čeprav se zdi, da bo teden precej čustveno obarvan, nam karta kolesa sreče sporoča, da po vsakem dežju posije sonce, vsak prepir se enkrat reši in vse enkrat mine. Tako je življenje. Enkrat je vse v redu in drugič vse narobe. Kolo sreče se obrača in če nam ta teden ne bo ravno pisan na kožo, bo naslednji spet veliko boljši.

Ne pozabite. Vredni ste. V redu ste. Objem, Lidija