Nasvet za teden od 21.1. 2019 do 27.1.2019

Everyday Witch Tarot,© 2017, Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. Author Deborah Blake, Images Elisabeth Alba. All rights reserved, used by permission.

Karte tega tedna sovpadajo z energijo polne lune, ki nas bo v noči iz nedelje na ponedeljek spodbujala, da pri sebi premislimo, katere so tiste stvari, ki nam grenijo življenje, pa jih nočemo opustiti. Je to odvisnost od imeti vedno prav? Biti jezen na vse? Se smiliti sam sebi, ker stvari niso, kot želimo? Odvisnost od kave, cigaret, sladkarije, prijateljev, interneta? Kaj je tisto, kar na prvi pogled zgleda kot dobro, v resnici pa nam na dolgi rok škoduje? Zdaj je priložnost, da nekaj teh stvari opustimo in začnemo drugače.

Tale polna luna je močna (ker je bližje Zemlji kot ponavadi) in nas trka že nekaj dni, pa še nekaj dni nas bo. Jezik bo hitrejši od misli in čustva bodo lahko ranjena. Kljub temu, da se zna v družini zgoditi tudi kakšen nesporazum in se pokažejo nesoglasja in razlike med nami, pa to ne pomeni, da je vse zavoženo in da smo vsa ta leta vrgli stran. Pokažite mi družino, kjer so vsi vse dni samo srečni in ljubeči, kjer nikdar nimajo drugačnih pogledov na svet ali pa se v vsem strinjajo. Ali imajo omarico polno antidepresivov, ali pa se to odraža v obliki bolezni. Dejstvo je: če se skregate, se tudi pobotajte, ni prvič in ne zadnjič in ni konec sveta, če se mnenja kdaj razlikujejo.

Od srede naprej bomo našli moč in navdih, da spet sledimo svojim sanjam. Znašli se bomo na razpotju, ko se bomo morali odločiti za eno ali drugo smer. Pri odločitvi poslušajmo svoje srce in intuicijo. Energije bodo naklonjene vlaganju v prihodnost, načrtovanju v službi, planiranju prenove doma,… Čeprav se zdi, da je pot dolga in včasih negotova, pa nam bo na dolgi rok vse, kar delamo sedaj in za kar se trudimo, prinašalo zadovoljstvo.

Teden se bo začel pod vplivom polne lune in končal z novo voljo in pogledom v prihodnost. Naj bo čim manj stresen.

Veliko miru in veselja vam želim, Lidija