Nasvet za teden od 24. 12. 2018 do 30.12.2018

After Tarot© Lo Scarabeo, 2017, Via Cigna 110, 10155 Torino, Italy. All rights reserved, used by permission.

Kaj bi bilo dobro ta teden GOJITI, kaj OPUSTITI in kaj ZAČETI?

Po vsej verjetnosti se nam bo ta teden zgodilo kaj, kar ne bo potekalo po naših željah in načrtih. Čeprav smo v nekaj vložili veliko truda, se bo ob enem trenutku vse sesulo. Kaj zdaj? Sedeti ob kupu podrtih palic in jokati ves teden? Ali pa zajeti sapo, zbrati moči in drugo za drugo urediti stvari? Nasvet tedna je, naj ne dopustimo, da nam en slab dogodek pokvari praznike. Neprijetne stvari se dogajajo vsem, a se tudi kar naprej razrešujejo. Tako je pač življenje in vsakič, ko nam uspe kaj premagati, smo močnejši in lahko bolj zaupamo vase.

Kaj bi bilo dobro ta teden opustiti? Stare zamere in bolečine. Pogrevanje starih ran ne razreši ničesar, nam pa le škodi. Če misliš, da lahko pogovor kaj pomaga, se pogovori. Če lahko odpustiš, odpusti. Če ne, pa vsaj preusmeri svoje misli na kaj prijetnega in se zamoti z nečem, kar ti zbuja zadovoljstvo.

Ta teden bi bilo dobro, da smo osredotočeni na to, kar je dobrega v našem življenju. Za katere stvari smo res hvaležni? Ali kaj pogrešamo? Bi želeli kaj spremeniti? Čas pred koncem koledarskega leta je kot nalašč za notranjo inventuro in načrtovanje za naprej. Privoščimo si novoletne zaobljube brez slabe vesti. Zapišimo vse naše mogoče in nemogoče želje. Zagotovo se bodo vsaj nekatere uresničile. Če vsako jutro in vsak dan zaključimo s hvaležnostjo za dobre stvari, ki jih že imamo v življenju, nam bo veliko lažje tudi, ko ne bo vse kot v pravljici.

Želim vam lep božič in notranji mir.

Lidija