Nasvet za teden od 25. 2. do 3.3. 2019

Everyday Witch Tarot,© 2017, Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. Author Deborah Blake, Images Elisabeth Alba. All rights reserved, used by permission.

Česa potrebujemo več? Tarot karta Svečenika nam svetuje, naj naslednji teden posvetimo vsaj nekaj časa temu, kar nas pomirja in kar nam omogoča, da spet vzpostavimo stik s samim seboj. Za nekatere je to meditacija, za druge tek, za tretje sprehod v naravi. Kaj je tisto, kar nam vrača notranji mir, ko nas življenje vrže s tira? Včasih je dovolj že nekaj globokih vdihov in izdihov, da se umirimo in se bolje počutimo.

Česa potrebujemo manj? Na karti Sedem mečev je prizor, ko oseba na skrivaj stopa po prepišni stavbi, v naročju pa skriva meče, ki jih je vzela. Karta nam sporoča, da bo ta teden za nas bolje, če bomo manj skrivali svoje misli ali dejanja in bomo namesto tega odkrito delovali drug z drugim. Če nas kaj moti, je bolje, da o tem odkrito spregovorimo in dejanje utemeljimo, ne pa, da delujemo na skrivaj in se pri tem slabo počutimo. To velja tudi za opravljanje drugih. Ali ne bi svojega časa raje posvetili pozitivnim stvarem, namesto, da iščemo napake v drugih ljudeh?

Nasvet tedna: Obrnjena karta Štirih palic nam sporoča,da bo ta teden kar nekaj možnosti za druženje s prijatelji ali z družino. To zveni zelo lepo, dokler vse teče kot po maslu in se stvari odvijajo, kot mi želimo. Kaj pa, ko se ne? Ali lahko sprejmemo, da ima vsak član skupnosti svoje želje in poglede na svet? Se znamo prilagoditi in upoštevati tudi ostale? Karta tudi opozarja pred pretiranim veseljačenjem in uporabo opojnih substanc. Pri vsem je treba imeti zdravo mero, pa bo tudi praznovanje minilo brez glavobola in brez slabe vesti.

Vsem, ki imate počitnice, želim miren in vesel teden. Vam, ki ste v službah pa, da najdete zadovoljstvo tudi na delovnem mestu. Lep pozdrav vsem, Lidija