Nasvet za teden od 4.3. do 10.3. 2019

Witches Tarot by Ellen Dungan, illustrated by Mark Evan© 2012 Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. All rights reserved, used by permission.

Kaj nam bo šlo dobro? Karta Sedmih mečev prikazuje moškega, ki se zadovoljno in premeteno smehlja, saj mu je ravno uspelo, da je nekoga opeharil za sedem mečev, ki jih nosi v culi na rami. Karta nam sporoča, da nam bo ta teden uspevalo, da bomo nekatere stvari delali površno, na hitro, ali se celo okoristili z delom drugega. Pri tem se bomo dobro počutili, saj bomo imeli občutek, da nam po trdem delu in odgovornosti, ki jo nosimo na ramenih, pripada, da smo včasih nekoliko neodgovorni. Na hitro pospravljeno stanovanje, v kot potisnjeno perilo, instant kosilo, pozen prihod v službo, improviziranje v službi, prepisano poročilo ali naloga, vse nam bo dobro uspevalo. Vsaj zdelo se nam bo tako.

Kaj je v tem tednu naša lekcija? Karta Pravice nas opozarja, da smo odgovorni za svoja dejanja. Sčasoma se nam vse vrne, dobro in slabo. Glede na to, da je prejšnja karta govorila o tem, da nam kdaj pa kdaj lahko uspe, da se izmuznemo brez posledic, pa nas karta Pravice opominja, da nas bodo slej ko prej ujele posledice naših dejanj. Nekdo mora opraviti delo namesto nas. Laži in prevare se bodo enkrat odkrile. Dokler s svojimi dejanji ne bomo škodili drugim, se nimamo česa bati. Če bomo to mejo prestopili, se bomo lahko znašli v težavah.

Nasvet tedna: Karta velike svečenice nam svetuje, naj pri odločitvah uporabljamo svojo intuicijo in zdravo pamet. Sami vemo, kaj je prav in kaj ni. Vemo, kaj je dobro za nas, kaj želimo in kaj potrebujemo. Nič ni narobe, če se posvetujemo z drugimi, odločitev pa je vedno odvisna od nas samih.

V tem tednu praznujemo 8. marec, dan žena. Vsem ženskam iskreno čestitam za neodvisnost, moč, enakopravnost, pravico do izražanja, šolanja in odločanja o svojem življenju. Močne smo in zmoremo vse, česar se lotimo. Bravo, ženske! Hvala moškim, ki vas to ne moti in ki ste nam pri tem v oporo.

Naj bo v vašem življenju čim več srečnih žensk. Lidija