Negativne prerokbe in neetičnost

Negativne prerokbe in neetičnost
Viceversa Tarot© Lo Scarabeo, 2017, Via Cigna 110, 10155 Torino, Italy. All rights reserved, used by permission.

 

Pred kratkim sem v slovenskih internetnih medijih zasledila novico o britanski vedeževalki in jasnovidki Simone Simmons, ki je napovedala, da princa Harryja in soprogo Meghan čez 3 leta čaka ločitev. Simmons je bila osebna prijateljica princese Diane. Zatrjuje, da je s princeso Diano še vedno v stalnem stiku. Prav Diana naj bi jasnovidki zaupala, da Meghan ne ljubi Harryja tako močno, kot on ljubi njo in da mu bo Meghan zlomila srce.

Jasnovidke, kot je Simmons, mečejo slabo luč na vse ostale, ki želimo s svojim znanjem in sposobnostmi pomagati ljudem, ne pa jim škoditi. Kaj je želela Simmons doseči s svojim dejanjem? Pomagati mlademu paru? Dvomim. Prav tako dvomim, da bi princesa Diana, ki naj bi ji sporočila to nesrečno prerokbo, res želela, da Simmons to raztrobi celemu svetu.

Etična jasnovidka bi o tem molčala. Morda bi posvarila mladi par pred nevarnostmi in bi jima s pogledom v prihodnost svetovala, kako naj se izogneta morebitnim nesoglasjem v zakonu, negotovostim novega starševstva in negativnim komentarjem javnosti.

Etična jasnovidka ne bi javnosti nikoli razkrivala podatkov, ki se tičejo nekoga drugega. Še sploh pa ne bi gledala v prihodnost nekoga, ki ji za to ni dal dovoljenja. Prav tako ne bi svojih prerokb prodajala, kot da so dokončne. Prihodnost ni vnaprej določena. Ljudje imamo svobodno voljo in lahko izbiramo svoja dejanja. Lahko spreminjamo potek dogodkov v svojem življenju. Ko se nam zgodijo preizkušnje, imamo vedno možnost izbire delovati tako ali drugače.

Verjamem, da je pogled v prihodnost dar, ki je dan z namenom pomagati ljudem, da se pripravijo na prihajajoče dogodke, da jih lahko premostijo čim lažje in s kar najmanj bolečine. Naše poslanstvo je ljudem dati upanje, ne pa jim škoditi.

Nikoli ne obupajte. Vse dobro vam želim. Lidija

 

Negativne prerokbe in neetičnost