Tema tedna od 20. 5. do 26. 5. 2019 je OPUSTITI STVARI, KI NAM NE SLUŽIJO VEČ

Witches Tarot by Ellen Dungan, illustrated by Mark Evan© 2012 Llewellyn Worldwide, Ltd. 2143 Wooddale Drive, Woodbury, MN 55125. All rights reserved, used by permission.

Vprašanje tega tedna: Katere stvari bi bilo dobro ta teden opustiti?, je povezano z energijo polne lune, ki je bila danes ponoči (nedelja, 19. 5. 19) .

Tarot karta Sedmih mečev prikazuje nekoga, ki je pravkar naredil dobro kupčijo. V sebi je zadovoljen, pa vendar gleda v nas, ker išče potrditev, da je dobro opravil svoje delo.Ta teden zavestno opazujmo, v katerih situacijah ravnamo enako. Kdaj in zakaj potrebujemo potrditev drugih, da smo lahko pomirjeni s svojim delom, izborom, nakupom, obnašanjem? Pohvalimo sami sebe. Tega nismo vajeni in na začetku bo šlo težko, potem pa vse lažje. Nekdo, ki je zadovoljen sam s seboj, je tudi manj kritičen in zahteven do drugih. Poleg tega je bolj umsko in telesno zdrav. Dokazano je, da veliko bolezni izvira iz negotovosti, negativnih misli in stalnega stresa.

Karta Desetih palic govori o tem, da si včasih naložimo preveč dela. Zato tudi v tem, kar radi delamo, nehamo uživati. Kar nas je nekoč veselilo, postane sedaj vir stresa in skrbi. Namesto, da bi opustili stvari, ki nam ne služijo več, si nalagamo nove in nove obveznosti. Naloga tega tedna je, da pogledamo, katere stvari lahko ta teden opustimo, prestavimo, ali sploh ne opravimo. Stvari, ki jih bomo delali, pa delajmo s srcem in zavestno prisotnostjo.

Tretja karta Kralja čaš prikazuje osebo, ki s svojega prestola odmaknjeno gleda na nas. Ne vemo, kaj se dogaja v njem. Karta govori o tem, da bi bilo dobro opustiti prepričanje, da moramo skrivati svoja čustva in se imeti vsak trenutek pod nadzorom. Samo ljudje smo. Če smo jezni, lahko to povemo na primeren način. Če smo žalostni, lahko to pokažemo. Če smo v stiski, poiščimo nekoga, ki mu lahko potožimo. Nismo stroji, ki bi bili ves čas enako pomirjeni in obvladani. Teden je pravšnji za to, da preverimo, kje smo zatajili sami sebe in svoje resnične občutke. Zdaj je primeren čas, da začnemo sporočati okolici, kdo smo v resnici in kakšne so naše potrebe. Ob tem bo treba ohraniti spoštljiv in ljubeč odnos do potreb drugih.

Naj nam da polna luna veliko moči in volje do sprememb. Imejmo se radi in skrbimo zase, pa bo svet lepši tudi za druge. Lep teden vam želim. Lidija

 

Če želite, se lahko prijavite na tedenske nasvete Tarot kart in jih prejemate naravnost v svoj elektronski predal!

 

S klikom na spodnji gumb dovoljujem, da mi Infiniti Tarot na elektronski naslov pošilja tedenske nasvete Tarot kart.*
Kadarkoli se boste lahko odjavili s klikom na gumb ODJAVI, ki bo na dnu vsakega sporočila.

Storitev prijave nudi Mailchimp. Več o njihovi politiki zasebnosti si lahko preberete tukaj.