Zakaj vprašanja z odgovorom »DA – NE« niso dobra za Tarot?

Vprašanja z da in ne

Veliko vprašanj, ki mi jih ljudje zastavijo, je oblikovanih tako, da je možen le odgovor DA ali NE. Na primer: Ali bom dobila službo? Ali naj se preselim v nov kraj? Ali je on pravi zame?

Taka vprašanja predvidevajo, da je usoda že vnaprej odločena. Stvari naj bi se dogajale izven naše kontrole, ne da bi bili odgovorni za to, kaj se nam bo v prihodnosti zgodilo.

Moje mnenje je, da prihodnost ni dokončno določena in da imamo ljudje svobodno voljo. Če naredimo nekaj, se nam življenje obrne v eno smer, če naredimo nekaj drugega, se nam prihodnost lahko popolnoma spremeni. Tarot karte pokažejo verjetne dogodke, ki se bodo zgodili v prihodnosti, glede na trenutno stanje.

Predstavljajte si, da me vprašate, če boste dobili določeno službo. Karte vam pokažejo, da jo boste zelo verjetno res dobili. Zadovoljni ste z odgovorom, sedite doma na kavču in čakate, da vas nekdo pokliče in vam ponudi službo. Ker se to ne zgodi, menite, da so vam karte narobe napovedale prihodnost. Kaj želim povedati? Da morate za to, da se vam stvari uresničijo, tudi sami nekaj narediti, ne glede na to, kaj pokažejo karte.

Če namesto: Ali bom dobil službo?, vprašamo: Kaj lahko naredim, da bom dobil službo?, je to čisto drugače. Namesto, da čakamo na usodo, dobimo nasvet, kako naj ravnamo v danem položaju. S tem prevzamemo nadzor in odgovornost nad svojo prihodnostjo.

Še en razlog je, da vprašanja z DA ali NE odgovorom niso dobra. Primer: Zanima vas, če boste kdaj našli pravo ljubezen. Tarot Karte vam pokažejo, da ne. Kako se boste počutili? Vam bo ta odgovor pomagal, ali vas bo potisnil v globoko depresijo? Veliko bolje je vprašati: Kaj lahko naredim, da bom našla pravo osebo? Odgovor, ki ga dajo Tarot karte na tako vprašanje, vas usmeri in vam da moč, da delujete tako, da pripeljete ljubezen v svoje življenje.

Da/Ne vprašanja niso dobra zato, ker nas omejujejo in naredijo pasivne.

Najboljša so vprašanja, ki se začnejo s Kaj, Kako, Zakaj, ker pojasnijo trenutno situacijo in energije, ki se dogajajo v ozadju.

S postavljanjem pravih vprašanj bomo dobili prave odgovore. Ne bomo se počutili, kot da se nam življenje dogaja. Prevzeli bomo vpliv nad svojo prihodnostjo in nad svojo usodo.

Primer slabih in dobrih vprašanj:

 

Ali je on pravi? Kaj je dobrega v tem odnosu? Kaj me moti? Kaj zares želim od partnerja? Kaj lahko doživim, če ostanem z njim? Če grem?
Ali bom kmalu srečala svojo ljubezen? Kaj lahko naredim, da bi srečala pravo osebo?
Ali bom kdaj srečna? Kaj lahko naredim, da bi bila resnično srečna?
Ali se bo moje zdravje izboljšalo? Kateri čustveni dejavniki so pripomogli k moji bolezni? Kaj lahko naredim, da se bom bolje počutila?
Ali se bo moje finančno stanje kmalu popravilo? Kaj lahko naredim v trenutni situaciji, da bi se moje finance izboljšale? Kaj me blokira? Kako lahko odpravim te blokade?
Ali naj izberem to ali ono možnost? Kaj bom po vsej verjetnosti doživela, če izberem to možnost? Kaj bom po vsej verjetnosti doživela, če izberem drugo možnost?
Zakaj se mi to dogaja? Kaj moram vedeti o tej situaciji? Kaj lahko naredim, da bo v moje najvišje dobro? Kako lahko razrešim ta problem?
Ali bom dobila službo? Kaj lahko naredim, da si bom povečala možnosti, da dobim službo?
Ali me vara? Kakšen je najin odnos? Kako ga lahko izboljšam?
Ali me ljubi? Kakšna čustva ima do mene?

S postavljanjem pravih vprašanj bomo dobili prave odgovore. Ne bomo se počutili kot da se nam življenje preprosto dogaja, ampak bomo spoznali, da imamo moč in vpliv nad svojo prihodnostjo in nad svojo usodo.

Vesela sem, da sem z vami.

Lidija

 

Vprašanja z da in ne