Zakaj ne verjamem v vedeževanje in kakšna je razlika med vedeževanjem in svetovanjem?

Vedeževanje je pogled v natančno določeno prihodnost. Vedeževalka nam pove, kaj se nam bo zgodilo, mi pa nato čakamo, da se nam zgodi, kar nam je usojeno, saj drugače ne more biti. Smo samo nemočen objekt, ki ga nosi usoda, brez vpliva na svoje življenje. Vedeževanje je skoraj kot prekletstvo, ki visi nad nami in ne glede na to, kaj naredimo, se svoji usodi ne bomo mogli upreti.

Svetovanje je pogled v prihodnost glede na trenutne energije. Pokaže nam možnosti, ki jih imamo v življenju. Lahko jih izkoristimo, ali pa ne. Svetovanje nam pove, kaj naj naredimo in česa ne, da bi dosegli svoj cilj ali da bi se izognili nečemu, do česar nam ni. Svetovanje nam da moč, da svoje življenje vzamemo v svoje roke. Sami se odločimo, kako bomo ravnali in nato nosimo pozitivne in negativne posledice svojih dejanj.

V vedeževanje absolutno ne verjamem. Svetovanje pa je lahko zelo koristno.

Z vsako našo odločitvijo si lahko usmerimo svoje življenje v novo smer.

Ta trenutek se lahko odločimo in nadaljujemo šolanje. Jutri se lahko odločimo in pustimo nasilnega moža. Že danes lahko rečemo prijateljici, ki nas ves čas najeda in nam jemlje energijo, da si ne bomo vzeli časa zanjo.

Vsak trenutek se lahko odločimo, kaj bomo naredili s svojim življenjem. Bolj ko se tega zavedamo, večjo moč imamo nad tem, da nekaj naredimo iz njega. In da začnemo uživati. Namen našega bivanja na zemlji je, da se imamo lepo in da delamo stvari, ki nas veselijo.

Preveč se kar naprej oziramo na to, kako nas drugi vidijo. Premišljujemo, kako jim bomo ustregli in kaj bomo naredili, da bodo drugi o nas mislili dobro. Raje se vprašajmo, kaj sami hočemo.

Okrog nas so taki in drugačni svetovalci. Svetujejo bankam, svetujejo državi, podjetjem, svetujejo staršem, svetujejo učiteljem, kmetom, prijateljem,… Vsi svetujejo na podlagi znanja, ki ga imajo in na podlagi svojega dojemanja sveta. Vsak od nas je omejen s svojim doživljanjem, ki temelji na vzgoji, izkušnjah, navadah in okolici, ki ga obdaja.

Ni vseeno, kakšne svetovalce si izbirate. Še posebej pa pazite, kakšne vedeževalce si izbirate. 😊

Želim vam, da se odločite, da je dan lep.

Lidija